Prostreno.cz

Losos na medu

Výborný a jednoduchý recept na přípravu lososa.

10.12.2011 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

1023 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na plech s pečícím papírem položte omyté, osušené, citrónovou šťávou pokapané a osolené porce ryby.
  2. Na každou rybu dejte lžíci medu, posypte koprem, estragonem a zakápněte olejem. Dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 30-40 minut.
  3. Podávejte s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

TIP:

Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Jeho maso je jemné, ale pevné a neobsahuje malé kosti, dokonce v části u ocasu nejsou žádné kosti.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,28 g
  • Sacharidy:

    63,20 g
    • Cukry:

      50,56 g
  • Tuky:

    113,52 g
  • Vláknina:

    2,96 g

Aktivita pro spálení:

400 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

119

minut uklízení





Podobné recepty

Dietní losos

(23 hlasů)
30min
1019 kJ

Grilovaný losos

(16 hlasů)
1h a 20min
855 kJ

Losos a zelené fazolky

(18 hlasů)
30min
888 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos na medu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba