Prostreno.cz

Jihočeská lepenice

Tradiční jihočeský pokrm, který je ideální na slavnostní večeře. Tato lepenice je plněná uzeným masem a zelím a je skvělým doplňkem k jakémukoli jídlu.

60min

30min příprava

30min vaření

931 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí a přidáme vodu, vypracujeme těsto a necháme ho odpočívat
  2. Mezitím si na pánvi orestujeme uzené maso nakrájené na malé kousky
  3. Přidáme kysané zelí a chvíli dusíme
  4. Těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme na placky
  5. Na jednu placku naskládáme maso se zelím a přikryjeme druhou plackou
  6. Okraje zalepíme a potřeme rozšlehaným vejcem
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut

TIP:

Lepenici můžete podávat s bramborovou kaší nebo chlebem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,90 g
  • Sacharidy:

    404,34 g
    • Cukry:

      5,70 g
  • Tuky:

    130,00 g
  • Vláknina:

    20,00 g

Aktivita pro spálení:

809 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

241

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí plátky s cibulí

(3 hlasů)
1h a 40min
466 kJ

Pečené houby

(2 hlasů)
40min
466 kJ

Kuřecí maso ve smetanové omáčce

(3 hlasů)
1h a 40min
919 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

uzené maso

300 kcal / 100g
B25 g
S1 g
T28 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jihočeská lepenice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba