Prostreno.cz

Dančí řízečky

Dančí řízečky jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemné maso z daňka s křupavou strouhankou. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře nebo nedělní obědy. 

  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 848 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy18g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g dančího masa
  • 2 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Dančí maso nakrájejte na tenké plátky a jemně je naklepejte
  2. Osolte a opepřete maso z obou stran
  3. Připravte si tři misky: do jedné dejte mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku
  4. Každý plátek masa obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance
  5. Na pánvi rozehřejte olej a řízečky smažte dozlatova z obou stran
  6. Hotové řízečky nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,00g
  • Sacharidy:

    213,56g
    • Cukry:

      10,40g
  • Tuky:

    116,00g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 202 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Dančí guláš

(27 hlasů)
2h a 15min
370 kJ

Řízek z lilku

(4 hlasů)
45min
852 kJ

Celerové řízky

(6 hlasů)
60min
684 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dančí řízečky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat