Prostreno.cz

Dančí řízečky

Dančí řízečky jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemné maso z daňka s křupavou strouhankou. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře nebo nedělní obědy. 

45min

30min příprava

15min vaření

1839 kJ / 439 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Dančí maso nakrájejte na tenké plátky a jemně je naklepejte
  2. Osolte a opepřete maso z obou stran
  3. Připravte si tři misky: do jedné dejte mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku
  4. Každý plátek masa obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance
  5. Na pánvi rozehřejte olej a řízečky smažte dozlatova z obou stran
  6. Hotové řízečky nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,20 g
  • Sacharidy:

    186,66 g
    • Cukry:

      8,22 g
  • Tuky:

    285,56 g
  • Vláknina:

    8,50 g

Aktivita pro spálení:

883 kcal
110

minut jízdy na kole

84

minut běhu

263

minut uklízení





Podobné recepty

Dančí guláš

(27 hlasů)
2h a 15min
326 kJ

Řízek z lilku

(4 hlasů)
45min
849 kJ

Celerové řízky

(6 hlasů)
60min
675 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dančí řízečky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba