Prostreno.cz

Bibimbap

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které se skládá z rýže, různých druhů zeleniny, masa a pikantní omáčky. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky zeleniny a vytvořit chutné a výživné jídlo.
 

50min

30min příprava

20min vaření

1329 kJ / 317 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a marinujte v sójové omáčce, sezamovém oleji, cukru, soli a pepři.
  2. Mrkev a cuketu nakrájejte na tenké proužky.
  3. Špenát blanšírujte a smíchejte s nasekaným česnekem, solí a sezamovým olejem.
  4. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a postupně osmahněte mrkev, cuketu a maso.
  5. Vejce osmažte jako volské oko.
  6. Na dno misky dejte rýži, na ni naaranžujte zeleninu, maso a vejce.
  7. Posypte sezamovými semínky a podávejte s gochujang omáčkou.

TIP:

Pro vegetariánskou verzi můžete nahradit maso tofu nebo tempehem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,25 g
  • Sacharidy:

    247,20 g
    • Cukry:

      107,80 g
  • Tuky:

    190,85 g
  • Vláknina:

    14,96 g

Aktivita pro spálení:

317 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Špenátová omeleta

30min
(34 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Hruškové lívanečky

40min
(29 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bibimbap

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba