Prostreno.cz

Švestkový koláč s drobenkou a skořicí

Švestkový koláč s drobenkou a skořicí je tradiční český dezert, který kombinuje sladkost švestek s křupavou drobenkou a jemnou vůní skořice. Tento koláč je ideální pro podzimní dny a skvěle se hodí ke kávě nebo čaji.

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

1165 kJ / 278 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte máslo a vejce, a vypracujte hladké těsto
  3. Těsto rozválejte a přeneste do vymazané koláčové formy
  4. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na poloviny. Rozložte je rovnoměrně na těsto
  5. Posypte švestky cukrem a skořicí
  6. Připravte drobenku smícháním mouky, cukru a másla. Posypte jí švestky
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, dokud drobenka nezíská zlatavou barvu
  8. Nechte koláč vychladnout a podávejte

TIP:

Pro extra křupavou drobenku přidejte do směsi na drobenku trochu ovesných vloček.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,50 g
  • Sacharidy:

    592,56 g
    • Cukry:

      309,80 g
  • Tuky:

    175,30 g
  • Vláknina:

    58,00 g

Aktivita pro spálení:

278 kcal
34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Vláčný mazanec

2h a 45min
(30 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkový koláč s drobenkou a skořicí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba