Prostreno.cz

Kachna se švestkovou omáčkou a červeným zelím

Kachna se švestkovou omáčkou a červeným zelím je tradiční české jídlo, které kombinuje bohaté chutě kachního masa, sladkost švestkové omáčky a kyselost červeného zelí. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti a zaručeně potěší vaše hosty.

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

524 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachnu osolte, opepřete a posypte kmínem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, dokud není kachna měkká a kůrka křupavá
  2. Na švestkovou omáčku dejte sušené švestky do hrnce s červeným vínem, cukrem a octem. Vařte na mírném ohni, dokud švestky nezměknou. Poté směs rozmixujte a přidejte máslo
  3. Na červené zelí rozehřejte sádlo v hrnci, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova
  4. Přidejte nakrájené zelí, cukr, ocet, nastrouhané jablko, sůl a pepř
  5. Vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud zelí nezměkne

TIP:

Pro extra křupavou kůrku kachnu během pečení několikrát polévejte výpekem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,66 g
  • Sacharidy:

    282,73 g
    • Cukry:

      157,57 g
  • Tuky:

    89,26 g
  • Vláknina:

    23,30 g

Aktivita pro spálení:

553 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna se švestkovou omáčkou a červeným zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba