Prostreno.cz

Květákový mozeček

Květákový mozeček je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jednoduchost a chutnost. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

24.09.2024 lanvin
25min

10min příprava

15min vaření

821 kJ / 196 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě do měkka (cca 10 minut)
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova
  3. Uvařený květák rozmačkejte vidličkou nebo nasekejte na malé kousky a přidejte k cibuli
  4. V misce rozšlehejte vejce s mlékem a moukou, osolte a opepřete
  5. Směs nalijte na květák a cibuli a za stálého míchání vařte, dokud vejce neztuhnou (cca 5 minut)
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželkou

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat strouhaný sýr.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,30 g
  • Sacharidy:

    167,06 g
    • Cukry:

      15,40 g
  • Tuky:

    117,05 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

196 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení





Podobné recepty

Květáková polévka s hráškem

(8 hlasů)
40min
80 kJ

Květák s indickým kořením

(3 hlasů)
60min
2374 kJ

Květákový salát

(4 hlasů)
40min
191 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový mozeček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba