Prostreno.cz

Květákový mozeček

Květákový mozeček je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jednoduchost a chutnost. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

24.09.2024 lanvin
25min

10min příprava

15min vaření

539 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě do měkka (cca 10 minut)
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova
  3. Uvařený květák rozmačkejte vidličkou nebo nasekejte na malé kousky a přidejte k cibuli
  4. V misce rozšlehejte vejce s mlékem a moukou, osolte a opepřete
  5. Směs nalijte na květák a cibuli a za stálého míchání vařte, dokud vejce neztuhnou (cca 5 minut)
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželkou

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat strouhaný sýr.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,75 g
  • Sacharidy:

    54,76 g
    • Cukry:

      12,77 g
  • Tuky:

    74,54 g
  • Vláknina:

    6,75 g

Aktivita pro spálení:

298 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Květáková polévka s hráškem

(8 hlasů)
40min
172 kJ

Květák s indickým kořením

(3 hlasů)
60min
563 kJ

Květákový salát

(4 hlasů)
40min
104 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový mozeček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba