Prostreno.cz

Králík na tymiánu

Králík patří k pochoutkám v české kuchyni, navíc králičí maso je dietní.

19.12.2011 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

608 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytého králíka naporcujte na 8 porcí, osolte a opepřete.
  2. Očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Do pekáčku dejte králíka, mrkev, česnek a cibuli. Posypte nakrájeným tymiánem, nakrájeným rozmarýnem a lehce promíchejte.
  3. Přelijte rozpuštěným máslem, podlijte šálkem vody, přikryjte a pečte v troubě při 200°C asi 50-60 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    511,04 g
  • Sacharidy:

    129,54 g
    • Cukry:

      40,14 g
  • Tuky:

    131,91 g
  • Vláknina:

    33,78 g

Aktivita pro spálení:

484 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení





Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
1009 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na tymiánu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba