Prostreno.cz

Žampiónový krém

Žampiónový krém je lahodná a krémová polévka, která je ideální pro chladné dny. Její jemná chuť a sametová textura potěší každého milovníka hub. Tento recept je snadný na přípravu a zaručeně zahřeje.

45min

15min příprava

30min vaření

408 kJ / 97 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno
  2. V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova
  3. Přidejte žampiony a restujte dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut
  5. Polévku rozmixujte do hladka pomocí tyčového mixéru
  6. Přilijte smetanu a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povařte
  7. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat trochu bílého vína při restování žampionů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,06 g
  • Sacharidy:

    42,10 g
    • Cukry:

      19,04 g
  • Tuky:

    133,36 g
  • Vláknina:

    8,32 g

Aktivita pro spálení:

359 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení





Podobné recepty

Kulajda s houbami a vejcem

1h a 10min
375 kJ

Francouzská cibulová polévka

(2 hlasů)
1h a 30min
202 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampiónový krém

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba