Prostreno.cz

Buchta z dýně Hokaido

Tato lahodná buchta z dýně Hokaido je ideální pro podzimní dny. Je jemná vláčná a plná chutí které vás zahřejí. Skvěle se hodí ke kávě nebo jako dezert po obědě.

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

649 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni Hokaido oloupejte odstraňte semínka a nastrouhejte na jemno
  2. V míse smíchejte vejce s cukrem a vyšlehejte do pěny
  3. Přidejte olej a nastrouhanou dýni dobře promíchejte
  4. V jiné míse smíchejte mouku prášek do pečiva skořici a sůl
  5. Suché ingredience postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte dokud nevznikne hladké těsto
  6. Předehřejte troubu na 180 C
  7. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut dokud není buchta zlatavá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá
  9. Nechte vychladnout a podávejte

TIP:

Pro extra chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,10 g
  • Sacharidy:

    289,96 g
    • Cukry:

      104,20 g
  • Tuky:

    112,55 g
  • Vláknina:

    55,00 g

Aktivita pro spálení:

155 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená dýně

(2 hlasů)
50min
2655 kJ

Pečená dýně s medem a rozmarýnem

(1 hlasů)
40min
2818 kJ

Dýňové rizoto

(1 hlasů)
45min
677 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Buchta z dýně Hokaido

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba