Prostreno.cz

Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně je lahodný a krémový pokrm, který je ideální pro chladné podzimní dny. Tato polévka je plná chutí a vůní, které zahřejí tělo i duši. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí jako předkrm nebo lehký oběd.

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

709 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Dýni rozkrojte, odstraňte semínka a nakrájejte na menší kousky. Položte na plech, pokapejte olivovým olejem a pečte asi 30 minut, dokud není měkká.
  2. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
  3. Přidejte pečenou dýni do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut.
  4. Polévku rozmixujte do hladka pomocí tyčového mixéru. Přidejte smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Krátce povařte.
  5. Podávejte ozdobené dýňovými semínky.

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat více smetany nebo použít kokosové mléko pro exotickou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,00 g
  • Sacharidy:

    153,00 g
    • Cukry:

      15,00 g
  • Tuky:

    224,66 g
  • Vláknina:

    54,00 g

Aktivita pro spálení:

169 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené dýně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba