Prostreno.cz

Štědrovečerní kapr recept

Tradiční český recept na štědrovečerního kapra, který je neodmyslitelnou součástí vánoční večeře. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a lahodnou chuť.

25min

15min příprava

10min vaření

974 kJ / 232 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety kapra omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Osolte a opepřete z obou stran.
  3. Připravte si tři talíře: jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.
  4. Filety obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a filety smažte dozlatova z obou stran.
  6. Hotové filety nechte okapat na papírové utěrce.
  7. Podávejte s plátky citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    225,70 g
  • Sacharidy:

    200,16 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    252,31 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

993 kcal
124

minut jízdy na kole

94

minut běhu

296

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborový salát recept

(1 hlasů)
50min
391 kJ

Recept na lehký bramborový salát

(2 hlasů)
50min
192 kJ

Vánočka s rozinkami

(1 hlasů)
2h a 40min
1093 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sůl

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

Kapr

127 kcal / 100g
B17 g
S0 g
T5 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štědrovečerní kapr recept

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba