Prostreno.cz

Štědrovečerní kapr recept

Tradiční český recept na štědrovečerního kapra, který je neodmyslitelnou součástí vánoční večeře. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a lahodnou chuť.

25min

15min příprava

10min vaření

1017 kJ / 243 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety kapra omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Osolte a opepřete z obou stran.
  3. Připravte si tři talíře: jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.
  4. Filety obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a filety smažte dozlatova z obou stran.
  6. Hotové filety nechte okapat na papírové utěrce.
  7. Podávejte s plátky citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    225,70 g
  • Sacharidy:

    200,16 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    276,31 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

1037 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

309

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štědrovečerní kapr recept

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba