Prostreno.cz

Zeleninový salát s avokádem a pečenou cizrnou

Tento zeleninový salát s avokádem a pečenou cizrnou je svěží a výživný pokrm ideální pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Kombinace krémového avokáda křupavé cizrny a čerstvé zeleniny vytváří harmonii chutí a textur.

30min

10min příprava

20min vaření

470 kJ / 112 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Cizrnu slijte a osušte. Smíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, granulovaným česnekem, paprikou, solí a pepřem. Rozložte na plech a pečte 20 minut, dokud není křupavá.
  3. Mezitím nakrájejte avokádo, cherry rajčata a okurku na menší kousky.
  4. V míse smíchejte salátové listy, avokádo, rajčata a okurku. Promíchejte.
  5. Zakápněte zbylým olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  6. Na závěr přidejte pečenou cizrnu.

TIP:

Pro extra chuť přidejte do salátu hrst nasekané čerstvé bazalky nebo koriandru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,19 g
  • Sacharidy:

    146,02 g
    • Cukry:

      24,73 g
  • Tuky:

    78,53 g
  • Vláknina:

    44,85 g

Aktivita pro spálení:

316 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s avokádem a pečenou cizrnou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba