Prostreno.cz

Tofu s domácí teriyaki omáčkou a jarní cibulkou

Tento recept na tofu s domácí teriyaki omáčkou a jarní cibulkou je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Jemné tofu v kombinaci s lahodnou teriyaki omáčkou a čerstvou jarní cibulkou vytváří harmonickou chuť která potěší vaše chuťové pohárky.

25min

15min příprava

10min vaření

440 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Tofu nakrájejte na kostky a osušte papírovou utěrkou.
  2. V pánvi rozehřejte sezamový olej a tofu na něm osmažte dozlatova. Poté odložte stranou.
  3. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, strouhaný česnek a zázvor.
  4. Směs přelijte do pánve a přiveďte k varu.
  5. Vodu smíchejte s kukuřičným škrobem a přidejte do pánve. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte osmažené tofu do omáčky a promíchejte, aby se tofu obalilo.
  7. Nakonec přidejte nakrájenou jarní cibulku a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.

TIP:

Pro extra křupavost můžete tofu před smažením obalit v kukuřičném škrobu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,82 g
  • Sacharidy:

    66,14 g
    • Cukry:

      33,51 g
  • Tuky:

    31,77 g
  • Vláknina:

    11,12 g

Aktivita pro spálení:

242 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tofu s domácí teriyaki omáčkou a jarní cibulkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba