Prostreno.cz

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem je tradiční český pokrm, který se připravuje zejména během Velikonoc. Tato chutná nádivka kombinuje uzené maso, bylinky a pečivo, což vytváří lahodnou a sytou směs, ideální jako příloha nebo samostatný pokrm.
 

1h a 10min

30min příprava

40min vaření

767 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.
  2. Rohlíky nakrájejte na kostičky a namočte je do mléka.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova.
  5. V míse smíchejte namočené rohlíky, osmaženou cibuli s česnekem, nakrájené uzené maso, vejce, sů, pepř, majoránku, petrželku a pažitku.
  6. Směs důkladně promíchejte a přendejte do vymazané formy.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, dokud povrch nezezlátne. Nechte vychladnou a podávejte.

TIP:

Pro extra chuť můžete do nádivky přidat hrst nasekaných vlašských ořechů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    211,33 g
  • Sacharidy:

    348,96 g
    • Cukry:

      30,74 g
  • Tuky:

    183,57 g
  • Vláknina:

    27,24 g

Aktivita pro spálení:

652 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

194

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka s uzeným masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba