Prostreno.cz

Játra s medem

Recept na netradiční přípravu telecích nebo vepřových jater.

03.01.2012 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

1048 kJ / 250 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra opepřete a obalte v hladké mouce. Na rozehřátém másle s olejem játra opečte z každé strany přibližně 3-5 minut, podle velikosti plátků. Játra uložte na teplé místo.
  2. Na stejnou pánev dejte ocet, víno, sůl, med a vývar. Povařte 10 minut.
  3. Játra podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,41 g
  • Sacharidy:

    228,35 g
    • Cukry:

      25,33 g
  • Tuky:

    81,50 g
  • Vláknina:

    8,70 g

Aktivita pro spálení:

707 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

211

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
819 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
698 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

červená řepa

43 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játra s medem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba