Prostreno.cz

Svíčková na červeném víně

Jemná svíčková s červeným vínem.

04.03.2012 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

576 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, pokrájejte na silnější plátky a trochu naklepte. Opékejte na horkém oleji z každé strany 5-8 min. do měkka. Osolte, okořeňte, vyjměte a udržujte teplé.
  2. Do výpeku přidejte zbytek oleje, na osminky pokrájené šalotku, posekaný rozmarýn a tymián, česnek a krátce orestujte. Zalijte portským a červeným vínem a asi 15 min. duste.
  3. Do omáčky přidejte maizenu rozpuštěnou v troše vody a švestková povidla. Dochuťte solí a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    212,92 g
  • Sacharidy:

    236,29 g
    • Cukry:

      118,06 g
  • Tuky:

    119,90 g
  • Vláknina:

    31,17 g

Aktivita pro spálení:

826 kcal
103

minut jízdy na kole

78

minut běhu

246

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kostky na víně

(17 hlasů)
45min
511 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ

Medajlonky na červeném víně

(17 hlasů)
35min
818 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Portské víno

150 kcal / 100g
B0 g
S14 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

hovězí svíčková

250 kcal / 100g
B20 g
S5 g
T15 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Svíčková na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba