Prostreno.cz

Vepřová krkovice na pivu

Hořkost piva a sladkost cibule, jemnost masa a křupavost slaniny – protiklady se přitahují a výsledek je dokonalá harmonie na talíři i na jazyku.

05.03.2012 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

573 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 250 °C. Omyté maso osolte a opepřete.
  2. Do vymazaného pekáčku položte dva plátky krkovičky. Posypte je kmínem, na každý plátek dejte šest plátku slaniny, na slaninu polovinu cibule a česneku. Stejným způsobem poskládejte druhou vrstvu: krkovičku – slaninu – cibuli a česnek. Maso zalijte pivem, přiklopte a pečte asi hodinu a půl.
  3. Posledních pár minut už bez pokličky. Podávejte se smaženými bramborovými kroketami.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,50 g
  • Sacharidy:

    89,06 g
    • Cukry:

      30,29 g
  • Tuky:

    149,31 g
  • Vláknina:

    10,38 g

Aktivita pro spálení:

589 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová krkovička s čepičkou

(15 hlasů)
1h a 20min
1105 kJ

Vepřová krkovice s ovocem

(10 hlasů)
35min
1186 kJ

Grilovaná krkovice

(16 hlasů)
45min
1211 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

černý pivo

42 kcal / 100g
B0,5 g
S3 g
T0 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice na pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba