Prostreno.cz

Jehněčí na víně

Jehněčí naso nejen na velikonoční stůl.

06.03.2012 lanvin
5h a 0min

30min příprava

4h a 30min vaření

1023 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdřív si zapněte troubu a předehřejte ji na 200 °C. Maso omyjte a osušte. Do hluboké misky nebo hrnku dejte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
  2. Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením. Maso svažte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte dvacet minut péct v troubě. Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snižte na 150 °C a pečte tři hodiny. Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
  3. Po třech hodinách vyndejte pekáč z trouby. Maso by už mělo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou. Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vraťte nepřikrytý pekáč na čtyřicet minut zpátky do trouby.
  4. Nakonec vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout. Omáčku dejte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu. Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte deset až patnáct minut, dokud nezhoustne. Ochuťte cukrem, solí a pepřem. Podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1263,49 g
  • Sacharidy:

    85,17 g
    • Cukry:

      32,31 g
  • Tuky:

    1100,58 g
  • Vláknina:

    23,28 g

Aktivita pro spálení:

2656 kcal
332

minut jízdy na kole

252

minut běhu

792

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

kosti

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

oregano

265 kcal / 100g
B9 g
S68 g
T4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba