Prostreno.cz

Jehněčí kotlety s mátou

Recept na jehněčí kotlety pečené s bylinkami.

15.03.2011 lanvin
2h a 50min

2h a 20min příprava

30min vaření

1457 kJ / 348 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do uzaviratelné nádoby dejte omyté kotlety, nasekanou mátu, prolisovaný česnek, olej, citronovou kůru a libeček. Nádobu uzavřete a protřepejte. Dejte na 2 h do lednice.
  2. Pak celý obsah dejte na pekáček osolte, posypte pepřem a pečte v troubě na 180°C asi 30 minut.

TIP:

Maso má velmi jemnou vůni a obsahuje málo tuku, který ovšem velice rychle chladne a je nutné mít před servisem pokrmu nahřáté talíře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,44 g
  • Sacharidy:

    14,28 g
    • Cukry:

      0,88 g
  • Tuky:

    226,35 g
  • Vláknina:

    5,64 g

Aktivita pro spálení:

1353 kcal
169

minut jízdy na kole

128

minut běhu

403

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ

Velikonoční jehněčí roláda

(19 hlasů)
2h a 15min
1069 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

libeček

20 kcal / 100g
B3 g
S3 g
T4,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba