Prostreno.cz

Jehněčí kotlety

Pokud máte rádi jehněčí, určitě vyzkoušejte tento recept.

28.03.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

1065 kJ / 254 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na 3 lžících oleje orestujte nakrájený česnek a cibuli, přidejte na kostičky nakrájený lilek a opékejte 3-5 minut. Přidejte nasekaný rozmarýn, nakrájená rajčata a poduste 10 minut.
  2. Přidejte kapary, ořechy promíchejte a odstavte z ohně. Na jiné pánvi na oleji opečte jehněčí kotlety, které předtím osolte a posypte pepřem. Opékejte z každé strany 6-10 minut.
  3. Kotlety dejte na talíř, přidejte směs z lilku a rajčat a ozdobte rukolou.

TIP:

Jehněčí maso je velmi kvalitní, vyrostlé v naprosté většině případů díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě. Tudíž maso velmi zdravé, téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, fosforu, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní příjemn bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí a novorozeňat. Jehněčí maso je vhodné pro bezlepkovou dietu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    462,30 g
  • Sacharidy:

    42,89 g
    • Cukry:

      17,16 g
  • Tuky:

    501,31 g
  • Vláknina:

    12,92 g

Aktivita pro spálení:

1094 kcal
136

minut jízdy na kole

104

minut běhu

326

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba