Prostreno.cz

Rozmarýnové medailonky

,Mořská růže‘ – znamená v překladu jméno této byliny ze Středomoří. Rozmarýn promění každé vaše jídlo v lahůdku s mořskou duší.

08.03.2012 lanvin
2h a 5min

20min příprava

1h a 45min vaření

693 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mouku a sušený rozmarýn, sůl a pepř dejte do plastového sáčku a dobře promíchejte. Vložte do něj postupně všechno maso a pěkně je pohazováním ve směsi obalte.
  2. Na velké pánvi rozpalte lžíci oleje a opékejte na něm asi dvě minuty houby, aby změkly. Dejte je stranou a na zbylém oleji ve stejné pánvi opečte maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat tři až čtyři minuty.
  3. K masu přidejte česnek a zbylou mouku ze sáčku. Jemně opražte, přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte pod pokličkou probublávat šedesát až devadesát minut, aby maso změklo.
  4. Kdyby se tekutina vydusila, můžete maso podlévat vodou nebo dalším vývarem. Na posledních deset minut do omáčky přidejte i houby. Podávejte s rýží a ozdobte čerstvým rozmarýnem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,09 g
  • Sacharidy:

    96,89 g
    • Cukry:

      8,09 g
  • Tuky:

    94,00 g
  • Vláknina:

    19,83 g

Aktivita pro spálení:

484 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení





Podobné recepty

Medailonky ve smetanové omáčce

(18 hlasů)
40min
588 kJ

Svíčkové medailonky s jahodami

(17 hlasů)
35min
505 kJ

Vepřové medailonky s pomerančem

(10 hlasů)
45min
840 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu