Prostreno.cz

Rajčatový krém

Rajčatový krém je polévka plná léta. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude.

35min

15min příprava

20min vaření

247 kJ / 59 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na polovině másla v hrnci opečte cibuli. Během toho si oloupejte rajčata - půjde vám to lépe, když rajčata u stopky naříznete a na chvíli je ponoříte do vařící vody, slupka poté půjde dolu velmi snadno. Oloupaná rajčata nakrájejte nadrobno a přihoďte k cibuli. Směs osolte, opepřete a vařte asi 5 minut.
  2. Poté přidejte vývar a znovu vařte dalších 10 minut. Hrnec odstavte a ručním mixérem vše rozmixujte. Pro dosažení hladkého krému vše propasírujte přes jemné sítko. Krém vraťte zpět do hrnce a přidejte smetanu, zbylé máslo, nasekanou petrželku a podle potřeby i cukr a vše naposledy krátce provařte.
  3. Polévku podávejte s opečenou bagetou nebo ciabattou posypanou petrželkou. Talíř můžete ozdobit i kousky rajčat (nejlépe se hodí cherry) s pokrájenou červenou cibulkou, zakápnuté olivovým olejem a opepřené.

TIP:

Rajčatový krém můžete vylepšit ještě nastouhaným parmezánem, který do misek přidáte těsně před podáváním.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,07 g
  • Sacharidy:

    93,88 g
    • Cukry:

      30,52 g
  • Tuky:

    94,22 g
  • Vláknina:

    10,95 g

Aktivita pro spálení:

269 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení





Podobné recepty

Rajčatový krém

(22 hlasů)
25min
89 kJ

Zeleninová polévka z „kostky“

(17 hlasů)
1h a 40min
394 kJ

Krémová polévka z mletého masa

(20 hlasů)
55min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0,6 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rajčatový krém

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba