Prostreno.cz

Řecký salát s olivami

Čerstvá zelenina, nakládané olivy a měkký sýr feta jsou ingredience, které z řeckého salátu dělají jeden z nejoblíbenějších salátů.

15min

15min příprava

0min vaření

491 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Okurku nakrájejte na kolečka a ty poté rozpůlte, rajčata nakrájejte na měsíčky, cibuli na kolečka. Sýr feta nakrájejte na kostičky.
  2. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a osolte a opepřete. Je-li potřeba, můžete zálivku trochu dosladit malou lžičkou medu.
  3. V salátové míse smíchejte zeleninu (okurku, rajčata a cibuli) se zálivkou. Přidejte olivy a znovu zamíchejte. Vyskládejte na talíře, které jste předtím vyložili salátovými listy. Navrch salát posypejte kostičkami fety.

TIP:

Do salátů dávejte jen extra virgin olivový olej - ten je nejvyšší kvality, pochází z prvního lisování a musí mít dokonalou chuť a vůni.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,97 g
  • Sacharidy:

    71,20 g
    • Cukry:

      39,10 g
  • Tuky:

    171,22 g
  • Vláknina:

    15,60 g

Aktivita pro spálení:

510 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Salát Nicoise

(22 hlasů)
20min
392 kJ

Salát Caesar podle Zdeňka Pohlreicha

(249 hlasů)
25min
641 kJ

Salát s klíčky

(12 hlasů)
25min
368 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Řecký salát s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba