Prostreno.cz

Jehněčí s pomerančovou kůrou

Na Velikonoce patřilo tradičně na stůl jehněčí maso.

20.03.2012 lanvin
3h a 20min

20min příprava

3h a 0min vaření

877 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou jehněčí kýtu potřete olejem, do masa vetřete sůl, pepř a rozmarýn. Maso vložte do pekáčku, podlijte vínem a pečte přikryté 2 hodiny. Asi 30 minut před dopečením pečte odkryté.
  2. V kastrolu přiveďte k varu 100 ml vody, přidejte cukr, zázvor, skořici a na nudličky nakrájenou kůru ze 2 pomerančů. Vymačkejte šťávu ze všech pomerančů a přidejte do kastrolu. Vařte za občasného míchání 20 minut. Nakonec přidejte scezené třešně a ještě 5 minut povařte.
  3. Maso nakrájejte na plátky a přelijte připravenou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    390,56 g
  • Sacharidy:

    388,50 g
    • Cukry:

      193,81 g
  • Tuky:

    386,17 g
  • Vláknina:

    117,15 g

Aktivita pro spálení:

1331 kcal
166

minut jízdy na kole

126

minut běhu

397

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba