Prostreno.cz

Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso nejen na velikonoční stůl.

02.04.2012 lanvin
1h a 45min

20min příprava

1h a 25min vaření

838 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, osušené maso osolte a opepřete. Do masa udělejte nožem několik zářezů, do kterých vložte napůl nakrájený česnek. Na pekáček dejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte. Maso podlijte vývarem, přidejte 2 tyčinky skořice a přikryté vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 50 minut. Občas maso přelijte vypečenou šťávou.
  2. Pak k masu přidejte oloupanou mrkev, do šťávy přidejte med a nasekanou petrželku. Pečte ještě 15-20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    401,29 g
  • Sacharidy:

    392,07 g
    • Cukry:

      71,52 g
  • Tuky:

    414,38 g
  • Vláknina:

    184,16 g

Aktivita pro spálení:

1091 kcal
136

minut jízdy na kole

103

minut běhu

325

minut uklízení





Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
944 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba