Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Tahle sváteční jehněčí roláda pochází z Toskánska a je podle starého rustikálního receptu. Připravte si také jehněčí kýtu podle receptu Emanuela Ridi.

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

871 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi na olivovém oleji si připravte základ k naplnění masa – orestujte jednu cibulku, mrkev a řapíkatý celer nakrájený na kostičky. Přidejte salsicciu, po chvilce restování směs vypněte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím maso naklepejte, abyste získali velkou plochu, zasypejte nasekanými bylinkami (petrželka, rozmarýn, šalvěj), osolte a opepřete, přidejte nasekaný česnek. Střídku z veky namočte do mléka, vyždímejte a promíchejte s vychladlou směsí, do které přidejte ještě celé vejce. Tím potřete jehněčí a zabalte, svážte provázkem.
  3. Takto připravené maso orestujte na dalším základu (cibule, mrkev, řapíkatý celer na kostičky). Jakmile se maso zatáhne, zalijte ho vínem a po vypaření alkoholu hovězím vývarem. Přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni vařit alespoň hodinu.
  4. Po uplynulé době maso vyjměte a omáčku propasírujte, přidejte do ní kousek másla, aby byla více krémovitá. Podávejte s pečivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    402,17 g
  • Sacharidy:

    170,44 g
    • Cukry:

      36,18 g
  • Tuky:

    396,60 g
  • Vláknina:

    16,12 g

Aktivita pro spálení:

1532 kcal
191

minut jízdy na kole

145

minut běhu

457

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba