Prostreno.cz

Vepřové plátky v oříškové krustě

Vyzkoušejte tak trochu jiný trojobal. Do strouhanky přidejte tymián, citronovou kůru, oříšky a uvidíte, jak se řízková klasika promění.

20min

10min příprava

10min vaření

1052 kJ / 251 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Naklepané řízky posolte. Ve třech miskách si připravte rozšlehané vajíčko, mouku a ve třetí strouhanku. Tu dochuťte pepřem, sušeným tymiánem, citronovou kůrou a oříšky. Řízky obalte v trojobalu. Smažte na oleji.

TIP:

Vepřové řízky v oříškové krustě podávejte s houbovými bramborami (na oleji osmahněte na plátky nakrájené žampiony a přihoďte k nim vařené brambory) a zeleninou oblohou. Na ozdobu můžete použít i čerstvý kopr.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    188,65 g
  • Sacharidy:

    12,24 g
    • Cukry:

      2,75 g
  • Tuky:

    103,55 g
  • Vláknina:

    6,10 g

Aktivita pro spálení:

512 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky s hříbky

(19 hlasů)
1h a 35min
534 kJ

Vepřové plátky s nivou v alobalu

(37 hlasů)
40min
684 kJ

Zapečené vepřové plátky

(15 hlasů)
1h a 20min
611 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v oříškové krustě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba