Prostreno.cz

Roláda jako pírko

Nadýchaná roláda s krémem.

05.04.2012 lanvin
50min

40min příprava

10min vaření

973 kJ / 232 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 190 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně do něj vmíchávejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehejte! Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dejte na deset minut zprudka péct. Horký plát překlopte na utěrku, sejměte papír a srolujte.
  2. Smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte. Chlaďte tři hodiny.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    98,94 g
  • Sacharidy:

    342,65 g
    • Cukry:

      311,75 g
  • Tuky:

    183,25 g
  • Vláknina:

    0,25 g

Aktivita pro spálení:

3458 kcal
432

minut jízdy na kole

329

minut běhu

1032

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlá čokoládová roláda s banány

(19 hlasů)
55min
1199 kJ

Banánová roláda

(12 hlasů)
1h a 50min
1056 kJ

Jahodová mechová roláda

(19 hlasů)
45min
1281 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
04.05.2016
Avatar heenna
07.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Roláda jako pírko

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba