Prostreno.cz

Rizoto s petrželkou

Jednoduché, chutné rizoto.

17.04.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

423 kJ / 101 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky, petrželku nasekejte nadrobno.
  2. V kastrolu na oleji orestujte mrkev a nakrájený česnek. Přidejte propláchnutou rýží a ještě 2 minuty restujte. Zalijte vývarem a za stálého mícháni uvařte rýži doměkka.
  3. Do hotové rýže vmíchejte nudličky citrónové kůry, posypte parmazánem, petrželkou a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,12 g
  • Sacharidy:

    182,83 g
    • Cukry:

      13,60 g
  • Tuky:

    66,07 g
  • Vláknina:

    9,21 g

Aktivita pro spálení:

621 kcal
77

minut jízdy na kole

59

minut běhu

185

minut uklízení





Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
508 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s petrželkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba