Prostreno.cz

Telecí maso s tuňákovou omáčkou

Jemné, dietní telecí maso s tuňákovou omáčkou.

04.05.2012 lanvin
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

704 kJ / 168 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte1 lžíci olivového oleje a zeleninu jemně orestujte. Zeleninu podlijte vodou a bílým vínem, přidejte bobkový list, rozmarýn ,trochu soli a povařte. Do hrnce vložte telecí maso vcelku a vařte přibližně 1-1,5 hodiny, podle kvality masa.
  2. Mezitím si připravte majonézu. Šlehačem našlehejte 3 vaječné žloutky a postupně přidávejte 150 ml olivového oleje. Když začnou žloutky tuhnout, přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Tuňáka, ančovičky a 50 ml olivového oleje rozmačkejte na kaši, vzniklou směs přepasírujte přes sítko a smíchejte s majonézou a kapary. Maso nakrájejte na tenké plátky a přelijte tuňákovou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    488,11 g
  • Sacharidy:

    176,46 g
    • Cukry:

      15,35 g
  • Tuky:

    383,91 g
  • Vláknina:

    52,70 g

Aktivita pro spálení:

1689 kcal
211

minut jízdy na kole

160

minut běhu

504

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí nudličky přelité vinnou omáčkou

(9 hlasů)
40min
673 kJ

Telecí se šalvějí

(14 hlasů)
55min
755 kJ

Telecí kýta s česnekem

(16 hlasů)
1h a 15min
786 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí maso s tuňákovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba