Prostreno.cz

Pečená pohanka

Na Ukrajině a v Rusku je pohanka nedílnou součástí snídaně, protože poskytuje mnoho živin a energie.

09.05.2012 lanvin
40min

10min příprava

30min vaření

969 kJ / 231 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pohanku a bílek vložte do pánve. Míchejte, dokud pohanka neabsorbuje zcela vaječný bílek.
  2. Mezitím přiveďte k varu 1/2 litru vody. Naběračkou vařící vodu přilévejte k pohance a míchejte, dokud se voda neabsorbuje. Tento proces opakujte, dokud nespotřebujete veškerou vodu. Pohanku osolte. Poté vařte pohanku na mírném ohni za občasného míchání doměkka.
  3. Recept lze vylepšit skořicí a cukrem či ovocem, může být podávána s cibulí a bramborami, se smaženými vajíčky nebo pouze máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,50 g
  • Sacharidy:

    178,61 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    7,74 g
  • Vláknina:

    25,00 g

Aktivita pro spálení:

233 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení





Podobné recepty

Pohanková kaše

(17 hlasů)
45min
671 kJ

Losos s pohankou

(10 hlasů)
50min
777 kJ

Pohankové lívance

(11 hlasů)
40min
1403 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená pohanka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba