Prostreno.cz

Rizoto s chřestem

Chřestové rizoto se šafránem.

09.05.2012 lanvin
40min

10min příprava

30min vaření

630 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve odkrojte konce chřestu a podélně jej rozkrojte. V hrnci přiveďte k varu 1,2 litru vody, přidejte 2 špetky soli a cukr. Chřest vařte přibližně 4 minuty, dokud není al dente. Povařený chřest vyndejte z vody. Vodu nevylévejte, ale vložte do ní šafrán. Vařte tak dlouho, dokud se šafrán nerozpustí. Pak odstavte hrnec z plotny.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a urestujte cibulku. Přidejte rýži a krátce osmahněte. Zalijte bílým vínem a nechte povařit, dokud se tekutina nevypaří. Dále přilijte k rýži 3 naběračky šafránové vody a opět vařte, dokud se tekutina neabsorbuje a rýže je měkká. Nyní přidejte 3-4 lžíce šafránové vody a chřest, přikryjte a za nízké teploty duste 3-5 minut.
  3. Nakonec přidejte máslo, petržel, citronovou šťávou, podle chuti sůl a promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,15 g
  • Sacharidy:

    311,18 g
    • Cukry:

      26,06 g
  • Tuky:

    128,90 g
  • Vláknina:

    19,76 g

Aktivita pro spálení:

558 kcal
69

minut jízdy na kole

53

minut běhu

166

minut uklízení





Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
757 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
03.06.2016
Avatar hedvika
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba