Prostreno.cz

Chřestový krém s vejci

Sytá polévka z chřestu s vařenými vejci.

22.05.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

301 kJ / 71 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný chřest nakrájejte na 5 cm kousky.
  2. Na másle orestujte jemně nakrájený česnek, přidejte pažitku, chřest a restujte 5 minut. Podlijte vývarem, přidejte oloupané, na kousky nakrájené brambory a vařte 15 minut.
  3. Z polévky vyndejte několik kousků chřestu a polévku rozmixujte.
  4. Do polévky přidejte smetanu a polévku prohřejte. Podle chuti osolte.
  5. Podávejte s celými kousky uvařeného chřestu, plátky vařených vajec, ozdobené koprem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,62 g
  • Sacharidy:

    175,91 g
    • Cukry:

      11,76 g
  • Tuky:

    115,13 g
  • Vláknina:

    17,86 g

Aktivita pro spálení:

426 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Chřestový salát s jahodami

(12 hlasů)
35min
474 kJ

Zapečený chřest s kapary

(7 hlasů)
30min
541 kJ

Rizoto s chřestem

(9 hlasů)
40min
630 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém s vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba