Prostreno.cz

Hovězí „v červeném víně“

O tomto receptu se dá říct, že je maso opravdu v červeném víně.

25.05.2012 lanvin
3h a 0min

20min příprava

2h a 40min vaření

867 kJ / 207 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bylinky svažte do kytičky jako "bougnet garni".
  2. Maso nakrájejte na pravidelné kousky a orestujte je postupně na oleji zprudka (aby nepustily při ochlazení šťávu) po všech stranách - jako když děláte guláš. Jakmile maso zezlátne, zalijte ho červeným vínem.
  3. Pak přidejte rajčatový protlak, cibuli, neloupaný česnek a svazeček aromatických bylinek.
  4. Osolte, opepřete, přidejte na spičku nože nastrouhaného muškátového oříšku a uveďte do prudkého varu, který udržujte po dobu 10 minut. Pak hrnec zakryjte pokličkou a nechte na mírném ohni jen mírně bublat asi 2-2 až 1/2 hodiny.
  5. V polovině vaření přidejte k masu na větší kousky nakrájenou mrkev a pomerančovou kůru. Vzniklá šťáva musí být hladká a mazlavá; kdyby byly příliš řídká nechte vařením bez pokličky vodu patřičně odpařit.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    944,30 g
  • Sacharidy:

    317,80 g
    • Cukry:

      31,62 g
  • Tuky:

    632,26 g
  • Vláknina:

    95,68 g

Aktivita pro spálení:

1425 kcal
178

minut jízdy na kole

135

minut běhu

425

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
637 kJ

Hovězí na pepři

(25 hlasů)
1h a 35min
638 kJ

Hovězí na víně

(17 hlasů)
3h a 20min
624 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
09.05.2016
Avatar moniika
02.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí „v červeném víně“

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba