Prostreno.cz

Hovězí na víně

Hovězí loupaná plec Italům připomíná farářův klobouček. Dušené hovězí na víně potřebuje klasický základ z cibule, mrkve a celeru a dusí se několik hodin v severoitalském víně plné chuti. Barolo se jmenuje po městečku v Piemonte a kromě vína dodávají masu chuť i bylinky a koření: bobkový list, skořice, rozmarýn, hřebíček a pepř.

3h a 20min

20min příprava

3h a 0min vaření

624 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso v celku den předem namarinujte v míse se zeleninou (mrkev, celer a cibule na větší kusy) a s vínem, přidejte bobkový list, celou skořici, hřebíček a pár kuliček pepře, rozmarýn a půl paličky česneku.
  2. Druhý den maso vyjměte z marinády, osušte ubrouskem. Zlehka ho obalte v hladké mouce a orestujte na olivovém oleji. Jakmile se zatáhne, osolte a přidejte zeleninu z marinády.
  3. Česnek a celou skořici odstraňte. Po chvíli přilijte víno z marinády a nechte vše na jemný plamínek a pod pokličkou dusit alespoň 3 hodiny.
  4. Omáčku propasírujte, zredukujte a můžete podávat.

TIP:

Dobré víno a krásný kousek hovězího – to jsou základy, na nichž se bez zaváhání dá postavit skvělé jídlo. Hovězí s kořenovou zeleninou na jednom z nejlepších piemontských vín je specialitou, za níž se se turisté vydávají přes hory. Vy si tuhle horskou špičku přestěhujte do domácí kuchařky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    266,45 g
  • Sacharidy:

    51,47 g
    • Cukry:

      13,59 g
  • Tuky:

    80,93 g
  • Vláknina:

    6,18 g

Aktivita pro spálení:

824 kcal
103

minut jízdy na kole

78

minut běhu

245

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí roštěnky na cibuli

(25 hlasů)
60min
1042 kJ

Hovězí na houbách

(23 hlasů)
1h a 10min
637 kJ

Hovězí plátky s hořčicí a jemnou bramborovou kaší

(13 hlasů)
1h a 45min
1391 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba