Prostreno.cz

Jehněčí ražničí

Grilované ražničí z jehněčí kýty.

04.06.2012 lanvin
1h a 15min

60min příprava

15min vaření

658 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špejle namočte před grilováním na 10 minut do studené vody. Omyté maso nakrájejte na stejně velké kostky, citrón nakrájejte na kolečka, kolečka na poloviny.
  2. Maso, bobkový list a plátky citrónu dejte do misky. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem, Ajvarem, pepřem, smetanou a solí. Směs přidejte k masu a dobře promíchejte. Přikryjte potravinovou folií a marinujte 40 minut.
  3. Pak napichujte maso střídavě s plátky citrónu a bobkovým listem na špejle.
  4. Grilujte na rozpálené grilovaní pánvi 10-15 minut.

TIP:

Ajvar je čalamáda, připravovaná především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli. Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a byl proto dlouho známý jako „srbský salát“ nebo „srbský zeleninový kaviár“.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,02 g
  • Sacharidy:

    58,57 g
    • Cukry:

      5,43 g
  • Tuky:

    168,88 g
  • Vláknina:

    17,75 g

Aktivita pro spálení:

1032 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

308

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ

Jehněčí kostky dušené

(10 hlasů)
1h a 5min
653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí ražničí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba