Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Teď je období jahůdek a pokud jich máte tolik, že nevíte, co s nima pořád vymýšlet, tak jeden z nápadů je právě tato bublanina.. Je rychlá a velmi chutná.. Samozřejmě, kdo nemáte vlastní jahůdky, určitě je teďka seženete.. V neděli jsem ji pekla, uvařili jsme si kafíčko a během chvilky byla hned půlka pekáčku pryč :o))

28.06.2010 malinkaa
45min

15min příprava

30min vaření

1009 kJ / 241 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte do mísy na šlehání, přidejte cukr a šlehejte. Po lžících přidávejte olej a teplé mléko, stále šlehejte.
  2. Dále si z bílků ušlehejte hustý sníh, přidejte do něj vanilkový cukr (ale až je sníh hustý) a ještě zašlehejte. Do žloutkového těsta přidejte mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promíchejte.
  3. Lehké těsto vlijte do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnejte, rozprostřete na něj očistěné jahody a vložte do předehřáté trouby.
  4. Pečte při střední teplotě asi 30 minut. Pak nechte na pekáčku vychladnout. Poté krájejte na řezy a pocukrujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,07 g
  • Sacharidy:

    634,97 g
    • Cukry:

      338,75 g
  • Tuky:

    215,42 g
  • Vláknina:

    19,90 g

Aktivita pro spálení:

4848 kcal
606

minut jízdy na kole

461

minut běhu

1447

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodový žahour s tvarohovými knedlíčky

(45 hlasů)
35min
931 kJ

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1508 kJ

Pečený švestkový puding

(15 hlasů)
35min
508 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba