Prostreno.cz

Jahodový žahour s tvarohovými knedlíčky

Knedlíky nemusíte podávat jen se zelím a vepřovým masem. Zkuste i tuto sladkou variantu s jahodami.

35min

15min příprava

20min vaření

931 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Na knedlíčky si připravte těsto smícháním všech přísad, pouze mouku přidávejte postupně, dle použitého tvarohu a mouky se chovají suroviny různě. Těsto musí být husté tak, že když do něj píchnete suchým prstem, nepřilepí se. Těsto nechte asi 15 minut v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si připravte žahour. Jahody rozmačkejte na kaši, ale aby v ní zůstaly kousky. V hrnci smíchejte s máslem a cukrem, přiveďte k varu a chvíli povařte, aby jahody změkly.
  3. Přilejte smetanu a větší část vody. Ve zbytku vody rozmíchejte škrob a přilejte do vařící směsi. Povařte cca 10 minut.
  4. Těsto na knedlíčky znovu zamíchejte a ve vroucí vodě vařte knedlíčky, dokud nevyplavou na hladinu. Zkuste jeden rozříznout, zda je hotový.
  5. Ihned podávejte s teplým žahourem.

TIP:

Žahour můžete udělat i z jiného ovoce, jako jsou borůvky nebo směs lesního ovoce.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    98,22 g
  • Sacharidy:

    366,11 g
    • Cukry:

      86,92 g
  • Tuky:

    157,23 g
  • Vláknina:

    15,50 g

Aktivita pro spálení:

823 kcal
102

minut jízdy na kole

78

minut běhu

245

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodová bublanina

(31 hlasů)
45min
1009 kJ

Jahodová bublanina

(20 hlasů)
60min
699 kJ

Jahodová mechová roláda

(19 hlasů)
45min
1281 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

krupice

360 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

tvaroh tučný

156 kcal / 100g
B12 g
S3 g
T9 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jahodový žahour s tvarohovými knedlíčky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba