Prostreno.cz

Kořeněné hovězí maso

Restované hovězí maso s dýní.

11.07.2012 lanvin
1h a 25min

40min příprava

45min vaření

628 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte kořenící směs. Oloupaný česnek utřete a v misce ho smíchejte s limetovou kůrou a šťávou, veškerým kořením, cukrem a solí. Maso nakrájejte na kostky, potřete je kořenící směsí, pokapejte 2 lžícemi oleje a promíchejte.
  2. Dýni rozpulte, odstraňte semínka a okrájejte z ní tvrdou slupku. Dužinu nakrájejte na kostky 3x3 cm široké. Potom dýni povařte v mírně osolené vodě asi 5 minut, aby trochu změkla. Vodu slijte a dýni nechte okapat.
  3. Rozpalte pánev se 3 lžícemi oleje. Do pánve vložte marinované maso a za stálého míchání ho opékejte asi 8-10 minut. Pak přidejte rajčatové pyré a sójovou omáčku a ještě 5 minut duste.
  4. Dýni osolte, opepřete a opečte na zbylém oleji z každé strany 3 minuty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,54 g
  • Sacharidy:

    78,37 g
    • Cukry:

      25,56 g
  • Tuky:

    164,27 g
  • Vláknina:

    7,47 g

Aktivita pro spálení:

660 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí pečeně

(11 hlasů)
6h a 45min
961 kJ

Hovězí s lilkem

(11 hlasů)
40min
1051 kJ

Hovězí svíčková na rajčatech

(13 hlasů)
1h a 35min
665 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kořeněné hovězí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba