Prostreno.cz

Rýže s fazolí po belizsku

Dobré samostatné jídlo z Belize. Lze ho však vhodně doplnit grilovaným či pečeným kuřecím masem.

18.07.2010 Ivošek
40min

15min příprava

25min vaření

649 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálky vody. Při použití destilované vody namočené fazole potřebují jen 2 hodiny na změkčení.
  2. Fazole vařte doměkka, s česnekem, cibulí a kousky slaniny. Můžete použít tlakový hrnec a ušetřit čas. Při použití sterilovaných fazolí se proces urychlí mnohem více. Okořeňte fazole černým pepřem, tymiánem a solí.
  3. Přidejte kokosové mléko. Zamíchejte a nechte vařit. Přidejte rýži. Vařte na mírném ohni, dokud se voda vsákne a rýže nezměkne. V případě potřeby přidejte více vody, postupně do rýže nezměkne.

TIP:

Recept byl vybrán v rámci akce "Každý den stovku za recept!" Pošlete nám ten svůj i vy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,41 g
  • Sacharidy:

    905,58 g
    • Cukry:

      20,20 g
  • Tuky:

    135,30 g
  • Vláknina:

    33,57 g

Aktivita pro spálení:

1365 kcal
170

minut jízdy na kole

130

minut běhu

407

minut uklízení





Podobné recepty

Mexické fazole

(29 hlasů)
40min
552 kJ

Fazolový guláš

(35 hlasů)
1h a 10min
257 kJ

Fazolová polévka

(28 hlasů)
25min
167 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s fazolí po belizsku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba