Prostreno.cz

Gazpacho

Snad nejznámější španělská polévka je gazpacho (čti gaspačo). Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

20min

20min příprava

0min vaření

526 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rajčata na špičce nakrojte do kříže a spařte pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchlaďte ve studené. Rajčata oloupejte a pokrájejte, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahraďte je Heinz rajčatovým pyré.
  2. Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku. Nechte dobře vychladit.
  3. Gazpacho podávejte s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.

TIP:

Nemáte-li kvalitní loupaná rajčata, použijte Heinz Tomato Frito - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,22 g
  • Sacharidy:

    238,48 g
    • Cukry:

      40,54 g
  • Tuky:

    109,54 g
  • Vláknina:

    21,59 g

Aktivita pro spálení:

356 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátový krém s krutony

(36 hlasů)
20min
267 kJ

Polévka minestrone

(12 hlasů)
25min
315 kJ

Rajčatový krém

(27 hlasů)
35min
247 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar kamila76
25.05.2016
Avatar glady
25.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Mexické carnitas

2h a 30min
(1 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gazpacho

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba