Prostreno.cz

Filety ze sumce

Lahodné rybí maso s křenovou omáčkou.

20.07.2012 lanvin
1h a 10min

35min příprava

35min vaření

341 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné filety osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
  2. Karotku, pórek a celer nakrájejte na proužky, křen nastrouhejte a šalotku najemno nasekejte.
  3. Do rybího vývaru vložte filety ze sumce, karotku, pórek a celer a pošírujte cca 10 minut.
  4. Následně zeleninu a filety vyjměte a uchovejte v teple.
  5. Do rybího vývaru přidejte šalotku, dolijte bílým vínem a na středním plameni nechte pomalu vyvařit, až se tekutiny zredukují o cca jednu čtvrtinu.
  6. Následně přidejte šlehačku a nechte vařit, dokud není dosaženo krémové konzistence. Do omáčky přišlehejte ledové máslo. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem. Před podáváním přidejte do omáčky křen.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    325,25 g
  • Sacharidy:

    133,11 g
    • Cukry:

      31,74 g
  • Tuky:

    122,63 g
  • Vláknina:

    15,00 g

Aktivita pro spálení:

549 kcal
68

minut jízdy na kole

52

minut běhu

163

minut uklízení





Podobné recepty

Treska s pomerančovým máslem

(10 hlasů)
2h a 30min
685 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
534 kJ

Sleďové filety ve švestkové omáčce

(16 hlasů)
6h a 35min
831 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

filety ze sledě

158 kcal / 100g
B18 g
S0,1 g
T9 g

pařížská šlehačka

350 kcal / 100g
B2 g
S25 g
T38 g

párky

301 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T25 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Filety ze sumce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba