Prostreno.cz

Sleďové filety ve švestkové omáčce

Recept pro milovníky ryb. Filety můžete servírovat třeba i na párty pro vaše přátele.

01.05.2011 lanvin
6h a 35min

6h a 0min příprava

35min vaření

831 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety namočte na 4 hodiny do mléka. Vypeckované švestky zalijte na hodinu vařící vodou a pak 30 minut vařte.
  2. Filety vyndané z mléka osušte a stočte do rolády. Sepněte párátkem. Uvařené švestky propasírujte přes síto (můžete i rozmixovat), dejte do kastrůlku, přidejte mandle, špetku soli, cukr, olej a citrónovou šťávu.
  3. Vařte přibližně 5 minut až se vše spojí. Na talíř dejte omáčku a rolády. Podávejte s pečivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    147,45 g
  • Sacharidy:

    245,65 g
    • Cukry:

      149,90 g
  • Tuky:

    167,62 g
  • Vláknina:

    33,90 g

Aktivita pro spálení:

751 kcal
93

minut jízdy na kole

71

minut běhu

224

minut uklízení





Podobné recepty

Vánoční sleďový salát

(17 hlasů)
20min
953 kJ

Jednohubky ze sleďů

(16 hlasů)
15min
798 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
534 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sleďové filety ve švestkové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba