Prostreno.cz

Španělská čočka

Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara“, volně přeloženo „na lžíci“ (jedná se především o vydatné pokrmy z luštěnin). Je typická pro celé Španělsko. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

50min

10min příprava

40min vaření

460 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce vložte čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijte vodou, přidejte mletou papriku, sůl a vařte 20 minut, poté vyjměte zeleninu a rozmixujte ji.
  2. Vráťte ji do polévky spolu s nakrájenými bramborami a vařte dalších 20 minut. Ke konci vyjměte chorizo a nakrájejte na kolečka. Tato polévka se tradičně podává v kameninové míse. Některé kuchařky přidávají do polévky během varu pár kapek octa.

TIP:

Zralé rajče můžete nahradit 80g Heinz Tomato Frito - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,98 g
  • Sacharidy:

    155,06 g
    • Cukry:

      28,21 g
  • Tuky:

    64,87 g
  • Vláknina:

    37,84 g

Aktivita pro spálení:

364 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení





Podobné recepty

Čočkový salát

(22 hlasů)
45min
290 kJ

Čočková polévka

(29 hlasů)
50min
222 kJ

Krémová čočková polévka

(27 hlasů)
50min
234 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Španělská čočka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba