Prostreno.cz

Švestky v balsamikovém octě

Hodně kořeněné sterilované švestky.

06.08.2012 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

905 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté švestky na několika místech propíchněte. Švestky dejte na 2 minuty do vařící vody a pak je hned přendejte do sklenic (bez vody). Do každé sklenice vložte bobkový list a snítku rozmarýnu.
  2. Víno svařte s octem, hořčičným semínkem a cukrem. Vařte, až se cukr rozpustí. Pak zalijte švestky ve sklenicích, sklenice hned uzavřete.
  3. Takto připravené švestky vydrží 2 týdny. Hodí se výborně ke zvěřině.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,10 g
  • Sacharidy:

    1423,00 g
    • Cukry:

      745,80 g
  • Tuky:

    56,55 g
  • Vláknina:

    210,90 g

Aktivita pro spálení:

2014 kcal
251

minut jízdy na kole

191

minut běhu

601

minut uklízení





Podobné recepty

Jablíčka s mátou

(15 hlasů)
35min
616 kJ

Jeřabiny v cukrovém sirupu

(9 hlasů)
1h a 15min
509 kJ

Nakládané citróny

(12 hlasů)
30min
554 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
22.06.2016
Avatar hedvika
25.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestky v balsamikovém octě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba