Prostreno.cz

Domácí sledi se smetanou

Recept na domácí přípravu sleďových filetů.

14.08.2012 lanvin
1h a 30min

1h a 30min příprava

0min vaření

574 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté filety dejte do misky, zalijte mlékem, přidejte bobkový list a nechte hodinu stát, nejlépe v lednici.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, omyté jablko nakrájejte na kostky, oloupaný celer nastrouhejte na hrubém struhadle. Jablko a celer pokapejte citrónovou šťávou a dejte i s nakrájenou cibulí do misky.
  3. Sledě vyndejte z mléka, osušte ubrouskem a nakrájejte na kousky. Přidejte do misky k celeru.
  4. Zakysanou smetanu promíchejte s majonézou, solí a pepřem.
  5. Smetanou přelijte sledě a podávejte. Můžete ozdobit čerstvou bylinkou nebo zeleným salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    134,42 g
  • Sacharidy:

    305,06 g
    • Cukry:

      55,05 g
  • Tuky:

    149,04 g
  • Vláknina:

    86,95 g

Aktivita pro spálení:

716 kcal
89

minut jízdy na kole

68

minut běhu

213

minut uklízení





Podobné recepty

Vánoční sleďový salát

(17 hlasů)
20min
953 kJ

Jednohubky ze sleďů

(16 hlasů)
15min
798 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
534 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí sledi se smetanou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba