Prostreno.cz

Zapečené kedlubny

Kedlubny s vodnicí zapečené s anglickou slaninou.

27.08.2012 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

526 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Víno prošlehejte se smetanou, hořčicí a osolte.
  2. Oloupané kedlubny a vodnici nakrájejte na plátky a povařte v mírně osolené vodě 5 minut. Uvařené sceďte.
  3. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a lehce orestujte na pánvi spolu s červenou paprikou.
  4. Do zapékací mísy uložte plátky kedluben a vodnice, zalijte vínem se smetanou, posypte anglickou slaninou a zapečte v troubě 20-30 minut.

TIP:

Vodnice je dvouletá plodina pěstovaná jako jednoletka, ze které konzumujte kulaté zduřelé kořeny a mladé listy. Je to poměrně otužilá zelenina, která obsahuje menší množství cukrů a uhlovodanů, vitamíny a mirelály.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,60 g
  • Sacharidy:

    59,65 g
    • Cukry:

      31,76 g
  • Tuky:

    118,08 g
  • Vláknina:

    11,15 g

Aktivita pro spálení:

505 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Kedlubnový salát

(8 hlasů)
20min
333 kJ

Polévka z kedluben

(14 hlasů)
40min
341 kJ

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

(11 hlasů)
1h a 5min
630 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar heenna
23.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečené kedlubny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba