Prostreno.cz

Lilek s čokoládou

Lilek s čokoládou se vlastně připravuje jako známé slané parmské lilky. Nakrájené plátky baklažánu se vrství v zapékací míse, ale místo rajského pyré se zalévají čokoládou, sůl nahradí cukr. Moučník se upeče, nechá vychladit a teprve pak se konzumuje. Receptem z Neapole překvapte stejně jako Emanuel Ridi z Itala v kuchyni.

25min

10min příprava

15min vaření

831 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilky oloupejte a nakrájejte na plátky. Plátky osolte, aby pustily vodu, poté opláchněte, osušte. Jemně je obalte v mouce a orestujte na arašídovém oleji do křupava.
  2. V hrnci s 300 ml vody rozpusťte cukr. Přidejte nalámanou čokoládu. Zvlášť do mísy nalijte 250 ml vody, nasypejte kakao, mouku a rozmíchejte. Směs přilijte do hrnce s čokoládou a povařte.
  3. Do zapékací mísy skládejte plátky lilků zalité čokoládou, každou vrstvu posypte plátky mandlí, piniovými oříšky a kandovaným ovocem.
  4. Pečte v troubě na 100° jen 10 minut, aby se chutě spojily. Je lepší podávat dezert vychlazený z lednice, aby čokoláda netekla.

TIP:

Lilky na sladko a ještě k tomu vykoupané v čokoládě? Objevili je v hornaté krajině Campagna di Roma, objevte je i vy. Možná nad tím spojením kroutíte hlavou, ale jsou prostě báječné. Jen je vyzkoušet!


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,20 g
  • Sacharidy:

    851,00 g
    • Cukry:

      668,00 g
  • Tuky:

    228,20 g
  • Vláknina:

    105,50 g

Aktivita pro spálení:

1341 kcal
167

minut jízdy na kole

127

minut běhu

400

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
105 kJ

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
672 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
314 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kakao

228 kcal / 100g
B19 g
S57 g
T13 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

mandle

579 kcal / 100g
B21 g
S21 g
T49 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek s čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba