Prostreno.cz

Švestkový džem

Švestkový džem s limetkou a zázvorem, tento džem má příjemně pikantní chuť a lze ho použít i jako přílohu k pečeným masům.

13.09.2012 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

572 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny ingredience, kromě cukru, dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte na středním stupni, dokud se švestky nerozvaří.
  2. Stáhněte plamen, přidejte cukr a za stálého míchání vařte 5 minut. Naběračkou plňte směs do připravených vypláchnutých sklenic.
  3. Sterilujte obvyklým způsobem 15 minut.

TIP:

Švestky můžete před vařením oloupat nebo uvařený džem propasírovat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,65 g
  • Sacharidy:

    647,65 g
    • Cukry:

      593,45 g
  • Tuky:

    3,32 g
  • Vláknina:

    16,90 g

Aktivita pro spálení:

630 kcal
78

minut jízdy na kole

60

minut běhu

188

minut uklízení





Podobné recepty

Kiwi džem

(20 hlasů)
60min
933 kJ

Višňový džem bez chemie​

(10 hlasů)
3h a 35min
545 kJ

Rajčatový džem

(10 hlasů)
55min
328 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba